artikel

Conejo aurora

Horeca

Het gerecht Conejo Aurora, ofwel konijn in amandel-olijfsaus, is genoemd naar de uitvindster van deze saus mevrouw Aurora. Het komt uit de Andalusische provincie Jaen, een provincie overdekt met olijfstruiken.Spanje kent vele gebieden met schraal land en struikjes. Een dergelijk biotoop is ideaal voor konijnen. Zo’n loslopende lekkernij wordt natuurlijk geïntegreerd in de keuken en is dan ook in iedere regio veelvuldig op de menukaart terug te vinden. Konijn bevat nagenoeg geen vet en doet het goed met fruit maar ook met allerlei sauzen. Tevens wordt het vaak in de paella verwerkt.

Conejo aurora

Ingrediënten

 • 80 g groene olijven
 • 40 g geblancheerde amandelen
 • 1 konijn van circa 1200 g
 • zeezout
 • bloem
 • 45 ml olijfolie
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 180 ml droge witte wijn
 • 120 ml kippenbouillon
 • versgemalen peper

Bereidingswijze:
Ontpit de olijven, snijd ze doormidden, doe ze in een pannetje met water en laat ze 5 minuten koken. Giet ze vervolgens af en zet ze apart.Bak de amandelen op een bakblik circa 5 minuten in de oven bij 175°C. Laat ze afkoelen en doe ze dan in de vijzel.

Verdeel het konijn in stukken en bestrooi deze met zout en bestuif ze met bloem. Verhit de olie en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en bak in de olie de knoflook lichtbruin en doe deze dan ook in de vijzel. Stamp amandelen en knoflook fijn. Laat de gehakte ui 3 minuten fruiten in de pan. Voeg dan het vlees toe met de wijn, bouillon, zout en peper, de olijven en het mengsel uit de vijzel. Breng dit aan de kook en laat het in gesloten pan 1,5 tot 2 uur pruttelen.

Reageer op dit artikel