artikel

Cook & Chemist

Horeca

Cook & Chemist

Cook & Chemist

In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mariën en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculair koken kunt toepassen in de keuken thuis.

Prijs : € 22,50

Of moleculair koken nu uit of in is, het blijft een ingewikkelde trend. Het gloednieuwe boek Cook & Chemist, een boek over moleculair koken voor de keuken thuis, doet de handelingen en processen helder uit de doeken. Ook ideaal voor de professionele kok die zichzelf snel en eenvoudig wegwijs wil maken in de geheimen van de moleculaire gastronomie.

Kort gezegd is moleculair koken de trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken voor hun gerechten. In Cook & Chemist leggen foodstylist Eke Mariën en docent fysische chemie Jan Groenewold uit hoe je deze principes kunt toepassen op het koken. Ze laten zien dat smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.

(Recensie MissetHoreca 22 d.d. 31-5-2007)

Bestellen>>>

Reageer op dit artikel