artikel

Crème brûlee van jasmijnthee (Thorvald de Winter)

Horeca

Bereidingswijze: Doe de jasmijnthee in een thee-ei. Verwarm de melk en room. Leg hierin het thee-ei. Laat de thee trekken. Klop de eidooiers en de kristalsuiker op tot een witte hangende massa. Meng deze met de nog warme room en jasmijnthee. Gaar de eidooiers op 65 graden Celsius. Zeef de massa door een puntzeef. Verdeel […]

Crème brûlee van jasmijnthee (Thorvald de Winter)

Bereidingswijze:

Doe de jasmijnthee in een thee-ei. Verwarm de melk en room. Leg hierin het thee-ei. Laat de thee trekken. Klop de eidooiers en de kristalsuiker op tot een witte hangende massa. Meng deze met de nog warme room en jasmijnthee. Gaar de eidooiers op 65 graden Celsius. Zeef de massa door een puntzeef. Verdeel ze over de borden. Maak in de stoomoven (au bain-marie) gaar op 120 graden Celsius gedurende 25 minuten. Bestrooi de crème brulée met fijne rietsuiker. Karameliseer met behulp van een gasbrander.

Thorvald de Winter, Apicius, Castricum/Bakkum

Reageer op dit artikel