artikel

De autobiografie – Gordon Ramsay

Horeca

De autobiografie – Gordon Ramsay

De autobiografie – Gordon Ramsay

Iedereen denkt dat hij Gordon Ramsay kent: ongemanierd, luidruchtig, gedreven en ongelooflijk eigenwijs. Maar dit is het echte verhaal…

Voor het eerst vertelt Gordon Ramsay hoe hij de beroemdste en beruchtste kok ter wereld werd: zijn moeilijke jeugd, de heroïneverslaving van zijn broer, zijn mislukte voetbalcarrière, de fanatieke zoektocht naar gastronomische perfectie en het leven als beroemdheid.

270 pagina’s, paperback

Prijs : € 19,95

Bestellen>>>

Zijn vader dronk te veel en was regelmatig gewelddadig. Dit tekende zijn jeugd en had een groot effect op de relatie met zijn moeder en broer en zussen. Door de schulden die zijn vader maakte en het feit dat hij nooit lang een baan kon houden, verhuisde de familie regelmatig.

Op zijn vijftiende wordt Gordon gecontracteerd door Glasgow Rangers. Zijn carrière komt abrupt ten einde door een blessure. Omdat het voetbal geen toekomstmogelijkheden meer biedt, gaat hij op zoek naar iets nieuws. Tot afschuw van zijn vader gaat hij in de catering werken.

Dit is het begin van zijn glansrijke loopbaan. Tegenwoordig bezit hij een aantal sterrenrestaurants over de hele wereld, zijn kookboeken zijn bestsellers en hij maakt zeer succesvolle televisieprogramma’s. Dit succes heeft echter ook een keerzijde. Hij vertelt openhartig hoe hij en zijn familie omgaan met al deze aandacht.

Reageer op dit artikel