artikel

De beste wintercocktails

Horeca

De cocktail zou er alleen zijn voor het voorjaar en de zomer. Nou, mooi niet. Een goed gemixt glas hoort juist bij lange donkere dagen. Het Griekse, Spaanse of Italiaanse vakantiesfeertje ontbreekt dan wel, maar dat kunnen we heel goed zelf maken.

De beste wintercocktails

Karel van de Kuinder van de Pierre Baroni Bartender’s Training School presenteert een paar mooie wintercocktails. Want je kunt in de winter twee dingen doen: óf je gaat in afwachting van het voorjaar met de gordijnen dicht in winterslaap, óf je zorgt dat je de juiste blender of shaker bij de hand hebt en je doet net of het zomer is.

De net-alsof-het-zomer-is-cocktail, en hét middel tegen winterdepressie, is de Caipirinha. Heerlijk als je net onder de zonnebank vandaan komt. Hij is in deze kolommen al eens uitgebreid behandeld, maar hier volgt nog eens het recept:

Snijd een limoen aan partjes die aan de schil blijven zitten. Doe de gesneden limoen in een on-the-rocksglas, voeg een schep rietsuiker toe, en stamp de limoen samen met de suiker met een socador (traditionele houten stamper) tot het sap eruit is. Vul het glas vervolgens op met Cachaça, voeg gemalen ijs toe en roer met een roerstaafje. Pro santo!

Nog één: de Caram’bola Lifelight, een perfecte wintergastheer.

Ingrediënten:

– 20 cc Caram’bola-likeur

– 5 cc Piña Colada (roomkleur)

– 10 cc Ponche Caballero

– 5 cc Peach-likeur

– 1 bolletje citroenijs

Blend de ingrediënten met een kopje crushed ice op low-speed en schenk de mix in een Collinsglas gevuld met ijsblokjes. Beloon de Caram’bola Lifelight tenslotte met een mooi schijfje carambool (stervrucht) en een klein aardbeitje.Deze mix doet het erg goed als binnenkomer. Hij neemt weliswaar de jassen niet aan, maar hij wacht uw gasten graag op.

Reageer op dit artikel