artikel

De Daltonburger

Horeca

Waarschijnlijk hadden de gebroeders Dalton uit de stripboeken van Lucky Luke graag een keer bij Snackhouse De Daltons in Voorthuizen gegeten. De specialiteit van het huis is namelijk naar deze stripfiguren genoemd: De Daltonburger.

De Daltonburger

Sinds 1992 staat de Daltonburger op de menukaart van cafetariahouder Ruud de Veen. De specialiteit van het huis heeft zich ontwikkeld als een echte hardloper. ‘We zitten op zo’n tien doosjes hamburgers per week. Dat is dus puur voor de Daltonburgers en niet voor de reguliere hamburgers.’

Hamburgers doen het erg goed in Snackhouse ‘De Daltonburger bestaat uit een zacht wit broodje met daarop een rundvleeshamburger van Encko. Op de hamburger komen gebakken uien en champignons, met daarop mayonaise en curry of Royal saus van Oliehoorn en rauwkost. De Daltonburger extra betekend een gebakken ei op het geheel. We serveren de Daltonburger ook als menu, met frites. Dan zit er geen broodje bij.’

Western en de gebroeders Dalton voeren de boventoon in de zaak van Ruud de Veen. Dat blijkt ook uit de menukaart, want de Daltonburger is niet de enige specialiteit. Ook populair zijn de Jailburger/schotel, de Arizonaschotel, Prairieschotel en de Kentuckyburger. De Jailburger is volgens De Veen bijna net zo geliefd als de Daltonburger, waar het op twee punten van afwijkt. In plaats van de hamburger zit er een Mexicano op het broodje en zit er hete rode shoarmasaus op.

‘De Kentuckyburger, met kipfilet, liep in het begin niet zo hard. De laatste tijd trekt die juist erg aan. Dat past ook in de stijgende vraag naar kipsnacks. We hebben nu een varkenssaté, maar ik overweeg nu zelfs om over te stappen op kipsaté want daar is steeds meer vraag naar.’De specialiteiten staan alleen nog met hun specifieke naam op de menukaart in het zitgedeelte.

‘In het afhaalgedeelte zijn we daar vanaf gestapt. Mensen vragen anders altijd wat een bijvoorbeeld een Prairieschotel precies inhoudt. Dat hebben we nu gewoon omschreven. De meeste klanten weten echter wel wat een Daltonburger is.’

Reageer op dit artikel