artikel

De Danssalon, Eindhoven

Horeca

Het was Sjoerd Kooistra die Casper van Hooren en Richard Rieske persoonlijk vroeg of ze de voormalige Danssalon nieuw leven wilden inblazen.

De Danssalon, Eindhoven

Kooistra had zijn concept De Drie Gezusters deels maar tevergeefs toegepast in het monumentale pand aan het Stationsplein in Eindhoven. De horecatycoon vond de, zoals ze zichzelf omschrijven, ‘innovatieve projectontwikkelaars’ bereid De Danssalon nieuwe stijl te starten. De bekende club maakte dik tien jaar furore, voordat het in 2006 de deuren sloot.

,,Eindhoven was toe aan een club voor 21-plus. De zaterdagavond met twee resident dj’s is in ere hersteld. Ook komen de vaste gay-avonden op zondag vanaf november terug’’, aldus Van Hooren. Hij heeft meer plannen. ,,De Danssalon moet ook een platform worden voor mensen uit de design-, techniek- en kunstwereld. De club is te mooi om doordeweeks leeg te staan.’’

Stationsplein 4. Tel. (040) 246 64 14. www.dedanssalon.com. Capaciteit: 1000 personen, ook voor feesten en partijen. Prijsindicatie: bier €2,50; wijn € 3,75; mix €5,-; cocktails €7,50. Geopend vr/za 22.00-05.00 uur; do/zo 22.00-04.00 uur.

Reageer op dit artikel