artikel

De EHBO trommel

Horeca

Hebt u uw EHBO-trommel weleens bekeken? Grote kans dat u eerst moet navragen waar dat ding eigenlijk is. Of dat blijkt dat hij kapot en/of bijna leeg is en dat de inhoud over de datum is.

De EHBO trommel

Steriele producten in de EHBO hebben tegenwoordig een houdbaarheidsdatum. Na ongeveer vijf jaar, afhankelijk van de omgevingsfactoren, kan in deze producten bacteriegroei ontstaan. Dat kan bij gebruik een ontsteking veroorzaken.Controleert u uw trommel om te voorkomen dat deze incompleet of verouderd is? Ontdekt u daarbij dat er helemaal geen datum op de steriele producten staat, dan kunt u er vergif op innemen dat deze producten ouder zijn dan tien jaar. Toen pas werd het verplicht de productie- en/of expiratiedatum aangaande de steriliteit op de verpakking te vermelden.De EHBO-trommel heeft tot doel bij ernstige ongevallen adequaat te kunnen optreden. Daarom dient de trommel te allen tijde compleet en op datum te zijn. Door daarop te letten voorkomt u dat u zich later verwijten moet maken omdat bij een ongeval niet de behandeling gegeven kon worden die nodig was of dat de behandeling een infectie tot gevolg had.Tip: leg of hang de EHBO-trommel op een voor eenieder herkenbare en bereikbare plaats en gebruik hem als calamiteitentrommel, dus alleen als het echt nodig is. Gebruik voor kleine wondjes losse pleisters of pleistersystemen, zodat u niet bij het minste of geringste de EHBO-trommel overhoop hoeft te halen.Laat de EHBO-trommel periodiek door vakmensen controleren op steriliteit en volledigheid.

Reageer op dit artikel