artikel

De groentekok leeft zich uit

Horeca

De groentekok leeft zich uit

De groentekok leeft zich uit

Altijd al met groenten willen koken op sterrenniveau? In zijn boek Smaken van het land – de groentekok leeft zich uit, schotelt Frank Fol je pagina na pagina exquise hapjes voor.

Prijs : € 19,95

Bestellen>>>

Aanstekelijk groenteboek

De Belgische topkok Frank Fol profileert zich als groentekok. Hij schreef hierover in Smaken van het land. De Groentekok leeft zich uit. Zijn missie is het enthousiasmeren van koks voor groenten. Allerlei al dan niet ‘vergeten’ groenten spelen een hoofdrol in deze publicatie. Recepten worden afgewisseld met korte informatieve verhaaltjes over bijvoorbeeld boterperen, kardoen en rutabaga (koolraap) en het verbouwen ervan. De teksten zijn niet van Fol, de recepten wel. De namen van gerechten zijn soms erg leuk gevonden. Zoals ‘hosties van spruiten’ of ‘gebakken boestring’. De foto’s zijn stijlvol. Als het de Belgische groentegoeroe op deze manier niet lukt om chefs te winnen voor zijn passie, dan weten we het niet meer.

(Recensie MissetHoreca 21 d.d. 25-5-2007)

Reageer op dit artikel