artikel

De Groot maakt beste boerenkaas

Horeca

Marleen en Bert de Groot uit Zegveld hebben de Kwaliteitsprijs Boerenkaas in de wacht gesleept. Daarmee is hun product uitgeroepen tot de beste boerenkaas van Nederland. Voor de makers kwam de overwinning als een volslagen verrassing. ‘We doen al jaren mee, maar zijn nooit verder dan de vijftiende plaats gekomen’, aldus Marleen de Groot.

De Groot maakt beste boerenkaas

Aan de kaasverkiezing hebben in totaal tachtig zelfkazers meegedaan. Na diverse selectierondes bleven er vijf genomineerden over. Zij zijn als volgt geëindigd: 2. W. Verwey uit IJsselstein, 3. familie De Jong uit Zoeterwoude, 4. familie Captein uit Alphen aan den Rijn en 5. familie Duivenvoorden uit Rijpwetering.
De verkiezing vond plaats in maart, tijdens de vakbeurs Kaas en Delicatessen in Houten. Omdat boeren vanwege de mkz-crisis niet massaal bij elkaar mogen komen, was de bekendmaking van de winnaar uitgesteld.
De uitreiking van de bijbehorende Jan den Besten-trofee, genoemd naar de initiatiefnemer voor de bekroning van de beste kaasmaker van Nederland, zal plaatsvinden als de mkz-crisis van de baan is.
Jurylid Richard Teissen, maker van ‘Het lekkerste broodje’: ‘Ik heb het topje van de Nederlandse boerenkaas mogen proeven. Het product van De Groot sprong eruit vanwege de mooie, pikante smaak. De kaas had bovendien een goede structuur.’

Reageer op dit artikel