artikel

De kenmerken van verse vis

Horeca

Verse vis ziet er fris uit en ruikt naar de zee. Hele vis heeft een glanzende huid en heldere, bolle ogen. De kieuwen zijn rood of roze zonder slijm, de staart is stevig en eventuele schubben sluiten goed aan.

De kenmerken van verse vis

Verse visfilets en vismoten zijn stevig, veerkrachtig en licht doorschijnend. Als vis niet vers is, ruik je dit direct aan de onaangename geur!

Het meest vers is vis, als het zich nog in rigor mortis stadium bevind (lijkstijfheid). Veel visinkopers zijn van mening dat men vis minstens 2 dagen na gevangen te zijn moet laten besterven, dit zou de smaak ten goede komen. Ook de bereiding wordt daarmee vergemakkelijkt.

Bewaartip: verse vis blijft beter en langer vers als men dit onder licht smeltend ijs bewaard in een gekoelde ruimte van +/- 2 tot 4 graden.

Bekijk hier de Populaire Vis Top 10


Vervang dure vis voor een goedkoper alternatief

Reageer op dit artikel