artikel

De Klassieker: Gevulde koolrolletjes

Horeca

Gezond, puur, eenvoudig. Koken met verse ingrediënten en in één stijl. Culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan is er duidelijk over. Volgens haar wordt dat de nieuwe trend voor de komende jaren. ‘Back to the roots’ dus. Vandaag het laatste recept uit de ‘golden oldie serie’ uit het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool.

De Klassieker: Gevulde koolrolletjes

Bereidingswijze:
De kool schoonmaken, voorzichtig de bladeren van elkaar nemen, ze ca. 10 minuten koken in wat water en zout, uit het water nemen en late uitlekken. Het gehakt op de koolbladeren verdelen. De kool om het vlees oprollen, de rolletjes naast en op elkaar plaatsen in een vuurvaste schotel, waarin een gedeelte van de boter gesmolten is.

De schotel afmaken met paneermeel en de rest van de boter en het gerecht in een matig warme oven, onder nu en dan bedruipen, gaar laten worden, ca, drie kwartier.

Reageer op dit artikel