artikel

De Klassieker: Ossestaartsoep

Horeca

Gezond, puur, eenvoudig. Koken met verse ingrediënten en in één stijl. Culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan is er in haar laatste interview met Misset Horeca duidelijk over. Volgens haar wordt dat de nieuwe trend voor de komende jaren. ‘Back to the roots’ dus. Wat is er dan mooier om ‘oude klassiekers’ van stal te halen. Vandaag de laatste ‘golden oldie’ uit kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool.

De Klassieker: Ossestaartsoep

Bereidingswijze:
De gewassen ossestaart bruin bakken met boter, verse kruiden toevoegen en bruin bakken. Dan water, zout en droge kruiden toevoegen en de soep minstends drie tot vier uur laten trekken. De soep zeven, binden met aangemengde gebruinde bloem en afmaken met Madeira of Port en cayennepeper. Als vulsusel kleine stukjes van het staartvlees gebruiken.

Reageer op dit artikel