artikel

De Klassieker: Rijstsoep

Horeca

Gezond, puur, eenvoudig. Koken met verse ingrediënten en in één stijl. Culinair trendwatcher Anneke Ammerlaan is er in haar laatste interview met Misset Horeca duidelijk over. Volgens haar wordt dat de nieuwe trend voor de komende jaren. ‘Back to the roots’ dus. Wat is er dan mooier om ‘oude klassiekers’ van stal te halen. Denk aan rijstebrij, hazenpeper, bitterkoekjespudding en haringsla. Deze ‘golden oldies’ staan in het kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. De komende weken kunt u op Zibb.nl/horeca iedere week een echte klassieker bekijken. Zo’n vijftiental ‘ouderwetse’ gerechten komen voorbij. Ga terug in de tijd.

De Klassieker: Rijstsoep

Bereidingswijze:
Van vlees, water en zout bouillon trekken. De rijst het laatste half uur en de balletjes gehakt het laatste kwartier meekoken. (Het soepvlees uit de soep nemen.) Naar verkiezing ui, wortel en peterselie in de bouillon aftrekken. in dat geval de bouillong zeven, voordat de rijst wordt toegevoegd.

Reageer op dit artikel