artikel

De omzet groeit, maar wat doet de marge

Horeca

Het prachtige weer van de afgelopen weken leidde tot mooie omzetcijfers. Financieel bezien waren Pasen en het Koninginnedagweekeinde behoorlijke knallers. Kusthotels zaten vrijwel vol en gelegenheden met een terras maakten overuren.

De omzet groeit, maar wat doet de marge

Signalen dat de crisis definitief achter ons ligt en de voorspelde groei van dit jaar inderdaad lijkt te gaan worden gerealiseerd. De omzetcijfers die Misset Horeca in samenwerking met het bedrijfschap Horeca & Catering publiceert, tonen dit ook aan.

Tot zover het positieve omzetnieuws. Het addertje onder het gras is wat onder aan de streep overblijft. Met name de horecasector heeft volgens het kwartaalbericht van ING last van de hoge inkoopprijzen, die de ondernemer moeilijk kan doorberekenen, omdat de gast dan wegblijft. Met als uiteindelijke resultaat dat de marge onder druk blijft staan. Het komt dus nog steeds aan op goed ondernemerschap. Scherp inkopen en calculeren. Creatief zijn en je gasten verleiden. De sectortrends goed in de gasten houden en deze slim vertalen naar je eigen bedrijf.

Geert van den BoschHoofdredacteur Misset Horeca

Reageer op dit artikel