artikel

De vuilnisbak

Horeca

Voedselveiligheid zit soms in kleine dingen. Daarbij hoort ook het goed gebruiken van vuilnisbakken, afvalemmers en containers.In de keuken is het essentieel dat u niet steeds met de handen aan het deksel van de afvalemmer hoeft te zitten. Het deksel is een bron van bacterië

De vuilnisbak

Zorg daar dus voor een afvalbak die is voorzien van een voetpedaal om het deksel te openen.Zorg bovendien voor aparte emmers voor groen en grijs afval indien dit apart wordt opgehaald bij uw bedrijf. Markeer deze duidelijk, of kies voor verschillende kleuren.

Zorg ook op de toiletten voor afvalbakken waarin je het papier na het handen wassen kunt weggooien zonder met de hand tegen een deksel te komen. Voorkom elke bron van kruisbesmetting! Gebruik overigens altijd een plastic zak in de vuilnisbakken. Zo zijn ze beter schoon te houden.

Een voetpedaal op de afvalemmer voorkomt dat u het deksel – een mogelijke bron van kruisbesmetting – moet aanraken.

Ook op het toilet dient een afvalbak te staan die niet met de handen hoeft te worden aangeraakt om handdoekjes weg te gooien.

Meer weten over hygiëne? Bezoek ‘Alles over…. HACCP!

Reageer op dit artikel