artikel

De week van Addy Hendrikx

Horeca

Algemeen directeur van McDonald’s Nederland.

De week van Addy Hendrikx

Na anderhalf jaar algemeen directeur te zijn geweest, vertrekt u.waarom ?
Omdat ik een geweldig aanbod heb gekregen om voor McDonald’s in Amerika te gaan werken. Het is een interessante uitdaging.’

Hoe kijkt u terug op uw directeurschap? wat heeft u als hoogtepunt en dieptepunt ervaren?
Het was een leuke tijd met fantastische mensen die een hecht team vormen en professioneel werken. Ik had deze tijd niet willen missen. Hoogtepunt was de opening van het 200e restaurant in Barneveld op 2 februari 2000. Een dieptepunt was er niet.’

Van het kleine Nederland gaat u naar het grote Amerika. letterlijk een grote overstap?
Natuurlijk is het een grote overstap. Er is sprake van een cultuurverschil. Ik ben Nederlander, heb 22 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt. Ik voel me Europeaan. Amerika is een geweldig land, maar het is niet zoals in Europa met al die verschillende culturen en talen.’

Wat gaat u in Amerika doen?
Ik word verantwoordelijk voor de afdeling training en opleiding en operations (het runnen van de restaurants) van McDonald’s wereldwijd. Ik zal de 120 landen waar McDonald’s restaurants heeft, samen met mijn medewerkers adviseren op het gebied van training en operations.’

Wat zult u het meeste missen in de VS?
Onze familie, vrienden en oud-collega’s in Nederland. En een echt Hollands zacht broodje met oude kaas.’

Heeft u nog een advies voor uw opvolger, Paul van der Stoel?
Ik denk niet dat Paul mijn advies nodig heeft. Hij beschikt over genoeg ervaring. Hij werkt al 15 jaar bij McDonald’s. Ik ben ervan overtuigd dat hij een hele goede algemeen directeur zal zijn.’

Reageer op dit artikel