artikel

De week van Hans van Wolde

Horeca

Vorig jaar geopend restaurant Beluga op de oever van de Maas loopt deels onder water.

De week van Hans van Wolde

Is het alweer droog?‘
Ja, maar de vraag is: hoe lang nog? Het waterpeil in de Maas is alweer flink aan het stijgen. Ik vrees dat we opnieuw natte voeten krijgen.’

Het hoge water kwam tijdens uw vakantie?‘
Beluga was een weekje dicht in verband met carnaval. We zaten te eten bij Vossius toen we hoorden dat de zaak blank stond. Hoe kan dat nou, is je eerste reactie. We hebben speciale schotten en er was toch rekening gehouden met hoogwater?’

De schade bedraagt 9000 euro. Wie gaat dat betalen?‘
Mijn verzekeraar niet, dus de huurbaas of de aannemer, vermoed ik. Een constructiefout in de vloer of de muren is waarschijnlijk oorzaak van de overstroming. Er zit ergens een scheurtje in het beton, ze zijn dat nu aan het uitzoeken. Het komt wel goed.’

U blijft er tamelijk laconiek onder.‘
Beluga is niet weggespoeld. Het benedenzaaltje heeft blank gestaan, we hebben er een paar dagen geen gasten kunnen ontvangen. We moeten het niet erger maken dan het is. Bovendien: het hoort er een beetje bij in Maastricht. Bij hoogwater staan in de panden in de buurt van de Maas de kelders altijd onder water.’

Denkt u bij dit soort dingen niet: Waar ben ik aan begonnen?‘
Nee, we hebben een mooi bedrijf, dat telt. Dat probleem met die constructie is straks verholpen, daar heb ik alle vertrouwen in. Dat moet ook wel, want het plan is om het pand binnen twee jaar te kopen.’

Reageer op dit artikel