artikel

De week van Piet Scheermeijer

Horeca

Chef-kok/restaurateur van de Zeelandbrug in Zierikzee. Op 4 april houdt hij een benefietdiner voor 200 personen op een schip in de Oosterschelde. De opbrengst is voor een basisschool in Cambodja.

De week van Piet Scheermeijer

Wat komt er allemaal kijken bij de organisatie?
Het meeste werk gaat zitten in de sponsoring. Heel veel telefoontjes dus. De avond wordt grotendeels met Zeeuwse gerechten en Zeeuwse artiesten ingevuld. En Ben Kramer komt zingen.’

Hoeveel geld denkt u binnen te halen?
We verwachten 20.000 à 25.000 gulden direct naar Cambodja te kunnen sturen. Daar zijn de onkosten dan al vanaf. Ons personeel werkt gratis mee. Bovendien bood een collega-restaurateur aan om met al z’n personeel die avond te komen helpen.’

Wat zijn uw drijfveren?
Noem ’t sociale bewogenheid. We hebben ’t allemaal hartstikke goed in Nederland. Via pater Johan Visser kwamen we bij dit project in Cambodja terecht. De bouw van de school hebben we gefinancierd met een percentage van de omzet. Nu is de aanschaf van leermiddelen aan de beurt.’

Waarom een diner op een schip?
Ons restaurant is te klein. De grote zaal biedt slechts plaats aan 80 personen. Het plan om het diner in de grote kerk van Zierikzee te houden, met een tent erbij, werd veel te duur. De eigenaar van de MS Friesland stelde toen z’n schip ter beschikking. Daar kunnen 200 mensen op.’

Gaat u dit vaker doen?
De organisatie kost onvoorstelbaar veel energie, alleen al de aanvragen bij instanties om zo’n project te starten. Bovendien hebben we vorig jaar een financiële strop gehad bij de renovatie van onze zaak. Het Cambodja-project kreeg toen voorrang. Na dit diner is de school klaar. Daarna concentreren we ons weer op het bedrijf.’

Reageer op dit artikel