artikel

De wereld NACHTLEVEN

Horeca

Sfeervol verduisterd en een lounge met innovatieve ledverlichting: NACHTLEVEN op de Horecava zet de sfeer neer die je terugvindt in het uitgaanscircuit. In deze ambiance voelt iedereen uit het uitgaanscircuit zich thuis. In de NACHTLEVEN lounge kan onder het genot van een hapje en drankje bijgepraat worden met leveranciers en collega’s.

De wereld NACHTLEVEN

Proeven met Proost! groter dan ooit

De brouwers op Proeven met Proost presenteren zich achter een 56 meter lange bar waar bezoekers omheen kunnen lopen. Omdat de brouwers zich gezamenlijk presenteren, kunnen bezoekers echt een goed beeld krijgen. Alleen bij een divers aanbod valt er immers echt wat te kiezen. Speciaalbier gaat namelijk over de verschillen in smaak en het echte genieten. Bezoekers kunnen meer dan zeventig speciaalbieren van 32 verschillende brouwers proeven.

Nightlife Café over toekomst

Slam FM en Thriller Agency organiseren op woensdag 16.30 het Nightlife Café. De paneldiscussie is er voor vertegenwoordigers van de dancescene en clubeigenaren. Onderwerp is de toekomst van de uitgaansbranche. Met discussie over de oorzaak en een oplossing voor de dalende bezoekcijfers aan club-discotheken.

De uitgaansbranche is de laatste jaren drastisch veranderd. Voor de eeuwwisseling had de discotheek bijna een monopoliepositie in de uitgaansbranche. In de afgelopen jaren is de bezoekfrequentie van de uitgaande jongeren in de club-discotheken drastisch afgenomen. Men ontmoet elkaar ook elders via social media sites en er zijn nieuwe uitgaansmogelijkheden bijgekomen. Met name de grote in- en outdoor events trekken veel publiek. De omzetten die daar worden gegenereerd gaan voor een belangrijk deel ten koste van de reguliere club-discotheken. Dat heeft geleid tot een correctie in de markt. Veel kleinere club-discotheken zijn inmiddels gesloten, of verder gegaan als laagdrempelig danscafé. Zet deze ontwikkeling nog verder door? Kunnen de club-discotheken weer een deel van de uitgaansmarkt heroveren? Is Nederland nog steeds een toonaangevend clubland, of worden we in het buitenland op alle fronten ingehaald? Zowel de paneldiscussie als de netwerkborrel zijn alleen toegankelijk voor genodigden.

Reageer op dit artikel