artikel

Deegroller

Horeca

Deegrollers zijn er van allerlei materialen, zowel hout als kunststof, allemaal met hun eigen voor- en nadelen.Houten deegrollers plakken bij het eerste gebruik vaak omdat het deeg zich eraan vastzuigt. Dat is te voorkomen door hem goed in te smeren met spijsolie en dat tijdens gebruik regelmatig te herhalen tot de roller uiteindelijk verzadigd is.

Deegroller

Er is ook een deegroller die geheel van roestvrijstaal is gemaakt. Hij is niet goedkoop, maar je hebt er wel een heel mooi en oerdegelijk onverwoestbaar stuk gereedschap aan.Het voordeel van roestvrijstaal is dat het de warmte snel afvoert. Deeg wordt naarmate je het langer bewerkt warm. De meeste deegsoorten mogen echter niet verwerkt worden boven de 18°C. Boven die temperatuur gaan de gluten in het deeg aan het werk en geven het een kauwgumachtige structuur waardoor het deeg niet meer te bewerken is. Bovendien gaat warm deeg plakken.

Reageer op dit artikel