artikel

Deens smörrebröd met roerei en garnalen

Horeca

De Denen zijn gek op smörrebröd – letterlijk vertaald ‘boterbrood’ – en laten zich de filterdunnen sneetjes roggebrood rijkelijk belegd met de meest uiteenlopende ingrediënten de hele dag door goed smaken. Ons lichte Brabantse roggebrood is een perfecte ondergrond voor deze feestelijke boterbroodjes.

Deens smörrebröd met roerei en garnalen

Ingrediënten voor 1 sandwich
2 sneetjes lichtbruin roggebrood
1 eetlepel boter
2 blaadjes kropsla
2 eieren
2 eetlepels melk of room
25 g geraspte belegen kaas
zout, versgemalen peper
1 eetlepel verse basilicum in reepjes
25 g (Hollandse) garnalen
2 kerstomaatjes, gehalveerd

Besmeer de sneetjes roggebrood dun met boter en leg er een blaadje sla op. Druk dit iets plat. Klop in een kom de eieren los met de melk en kaas en zout en peper naar smaak. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg het eimengsel toe. Laat het ei al roerende op zacht vuur stollen tot het glanst. Schep de helft van de basilicum en garnaaltjes erdoor. Schep het roerei, de garnalen en basilicum op de sneetjes roggebrood en verdeel de kerstomaatjes erover.

Bereidingstijd: 10 minuten

Morgen het recept voor een Indiaas naanbroodje met ei en currysaus.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel