artikel

Diervriendelijke foie gras

Horeca

De Belgische vleeswarenbereider Benito Plasschaert introduceerde in ‘98 een eigen procédé voor foie gras op basis van gewone, kleine eenden- en ganzenlevers. Hij liet ze 24 uur in melk weken, waar hij pekelzout aan toevoegde. Daarna dompelde hij ze 24 uur in alcohol en pureerde ze met gekookte maïs en eendenvet. Hij voegde daar patékruiden, room, sojabloem en vanillesuiker aan toe, eh voila: foie gras. Plasschaert testte zijn product uit op 282 klanten en liefhebbers van foie gras. De meesten vonden de smaak even goed. Slechts 2 klanten – minder dan 1 procent – reageerde negatief.

Diervriendelijke foie gras

Gesterkt door dit resultaat klopte hij bij verschillende grote warenhuizen en groothandels aan. Niemand had belangstelling voor zijn ‘vinding’. Zwaar teleurgesteld droop hij af en slijt tegenwoordig zijn dagen in Thailand. We kunnen hem niet eens vragen om het precieze recept, want niemand weet waar hij zit.

Misschien een goed idee voor een creatieve kok om met deze aanwijzingen aan de slag te gaan? Horeca Journal is zeer benieuwd en bereid een proeverij op touw te zetten voor diervriendelijke foie gras. Laat zien dat lekker eten ook zonder dierenleed kan gaan.Klik hier en stuur jouw recept door naar Josephine Veering, hoofdredactrice Horeca Journal

Reageer op dit artikel