artikel

Do-it-yourself terrasgerechten

Horeca

Brasserie Zalmhuis in Rotterdam, de nummer 1 van de Misset Horeca Terras Top 100 2008, zet gerechten op de terraskaart die gasten zelf in elkaar kunnen zetten.

Do-it-yourself terrasgerechten

Steak Tartare

Tournedos gaat à la minute door de blender waarbij het vlees meteen in een gekoeld dubbelwandig bakje valt, niemand raakt het dus aan. De keuken voegt niet toe aan het vlees. De gast vult het gerecht zelf in met zeven meegegeven garnituren: gepasteuriseerde eidooier, kleingehakt gekookt ei, kappers, fijngehakte bieslook, fijngehakte sjalotjes, cournichons, tabasco en truffelmayonaise. Serveer er een gegrilde coquille en dikke frieten bij.

Bereidingstijd: 5 minuten

Prijs: €14,50

Salade aux puces

Betekent letterlijk salade van vlooien, vrij afgeleid van vlooienmarkt (marché aux puces). Een bonte salademix met veldsla, rucola en snijbiet. Soms aangevuld met waterkers. De salade wordt gemengd in een grote ton waar voor elk couvert een greep in gedaan wordt. De sla is niet aangemaakt, en wordt geserveerd met een achttal garnituren: croutongs, brunoise van rauwe tonijn, gekookte Hollandse garnalen, kaantjes, zongedroogde tomaat, gemarineerde olijven, snippers Grana Padano en Franse dressing. Serveer op een etagère. Het bovenste, diepe bord bevat de sla, het platte bord eronder de garnituren. Zo kan de bediening er drie tegelijk meenemen, wat een keer lopen scheelt.

Bereidingstijd: 3 minuten

Prijs: €12,25

Reageer op dit artikel