artikel

Duitse eenwording

Horeca

Door de val van de Berlijnse Muur in 1989 kwam er een einde aan de deling van Duitsland. De deling in twee Duitse staten, de Duitse Bondsrepubliek (BRD) in het westen en de Duitse Democratische Republiek (DDR) in het oosten, was destijds het gevolg van de oplopende spanning tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten vlak na de Tweede Wereldoorlog. De spanning groeide uit tot een confrontatie tussen het communistische Oostblok en het kapitalistische Westen, beter bekend als de Koude Oorlog.

Duitse eenwording

Met het einde van de Koude Oorlog kwam ook een einde aan de Duitse deling. Door de vreedzame omwentelingen in 1989 in de satellietstaten van de Sovjetunie vond de Duitse hereniging veel sneller plaats dan voorheen voor mogelijk werd gehouden. Op 3 oktober 1990 werden de vijf deelstaten die de DDR vormden, bij de Bondsrepubliek gevoegd. Hierdoor kreeg Duitsland weer ongeveer de omvang die het aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog had.

Reageer op dit artikel