artikel

Duurzame terrasfamilie

Horeca

Satelliet Meubelen heeft voor de aankleding van het terras heel wat opties in petto. ‘De kostbare vierkante meters moeten nu eenmaal optimaal rendement opleveren.

Duurzame terrasfamilie

Handig bij een persoonlijke aankleding van het terras, is het aanbieden van ‘families’ ofwel complete productlijnen in meerdere uitvoeringen en maten. Niet alleen de stoel en armstoel, maar ook de hoge zit en de lage zit in dezelfde uitstraling. Goed voorbeeld daarvan is de nieuwe driedimensionaal gevlochten terrasserie Swift met organische vormen.

Een geheel andere oplossing is de Quadro Eco. De typerende strakke lijn biedt een stoere en duurzame ‘familie’. Krukjes, lage banken en tafels zijn vervaardigd van gegalvaniseerd staal en voorzien van gereyclede kunststof latten. Onverwoestbaar, aldus Eric Roest. De hoge zit, een barkruk en statafel maken het plaatje compleet.

Een ander voorbeeld van duurzaamheid zijn de ArtWood Teak-tafelbladen, gemaakt van milieubesparende kunststof in teakstijl en ook leverbaar in een moderne grijze variant. Eric Roest: ‘Sowieso gaat het moderne kunststof de komende jaren zijn plaats weer opeisen op de Nederlandse terrassen. De tijd van de vale, vaak grijs uitslaande witte monoblokstoelen ligt definitief achter ons. Daarvoor in de plaats zijn hoogwaardige, vaak 100 procent recyclebare exemplaren gekomen. Er zijn fraaie designs met dito kleuren. Voorbeelden zijn de Tatami, de Papyrus en de Ami Ami.’

Terrasaankleding valt of staat niet bij het plaatsen van meubilair in het algemeen, stelt Roest. Een goede routing en flexibele inrichting zijn ook van belang. Een voorbeeld van het flexibel inzetten van meubilair is een product als de Maluku. Lange banken die solitair tegen de gevel geplaatst worden en waar de horecaondernemer in een handomdraai een tweetje, viertje of zesje van maakt. Ook zijn de banken ruggelings aan elkaar te zetten. Variëren kan eveneens met lange statafels met krukken of het gebruik van side-tables tussen terrastafels in. Decoratief en praktisch tegelijk.

Satelliet Meubelen, Breda. Tel. (076) 522 53 10. www.satelliet.net.

Reageer op dit artikel