artikel

Dwingender

Horeca

We hebben wat veranderd aan Misset Horeca, het blad. Geen schokkende zaken, niets revolutionairs. Maar een kleine evolutie willen we het wel noemen. Om te beginnen is de cover aangepakt.

Dwingender

Om te beginnen is de cover aangepakt. Deze moest meer etalage worden van dit blad. Ook de teksten moeten de lezer direct bij de hand nemen en het blad intrekken. Daarnaast is de leesbaarheid van de cover aangepakt. Geen teksten over foto’s – behalve voor het coververhaal – maar duidelijke leesbare stukken tekst.

Binnen in het blad is gesleutels aan het bladritme. Misset Horeca begon met een soort weekoverzicht. Het blad wil echter beginnen met eigen actuele verhalen. Het weekoverzicht is wat ingekort en verderop in het blad geplaatst. Journalistiek willen we het blad namelijk een tikje dwingender maken.

Mooi woord, dwingender. Het verdient uitleg. Misset Horeca is sterk in reportages en inspiratie. Altijd geweest. Noem het de ziel. Maar, zo vertellen lezers ons, de bedrijfsmatige kant kan iets meer naar voren komen. Ook de zaken rondom de horecabedrijven die iedere ondernemer raken. Dat is de zakelijkheid. Er zijn namelijk trends, ontwikkelingen, actualiteit, de relatie met gemeenten, wetgeving, noem het maar op, een heel scala aan onderwerpen die u ook raken. Daar focussen we vanaf nu wat meer op dan in het verleden. Overigens met behoud van het goede. Dat is de horecaondernemer inspireren en wakker houden. Het is immers geen simpel vak, het runnen van een café, hotel of restaurant.

Niet alles is overigens zwaar. Verstrooiing is er in de vorm van een vernieuwde Peper & Zout en een rubriek als De Stoel. Die rubriek loopt zolang hij voldoet. De plannen voor een volgende rubriek liggen al klaar. We willen kritisch blijven. Verder is er de ambitie om dit jaar met een aantal grotere coververhalen uit de pakken. Om de lezer er echt de diepte mee in te nemen.

Als je het zo opschrijft, is het heel wat. De redactie is er ook behoorlijk druk mee. Maar we beogen een echte evolutie van dit blad. Niks revolutionairs. Wellicht heeft u het niet eens excpliciet gemerkt. Dat zou mooi zijn. Afijn, aan u om een ander op waarde te schatten. Ondertussen werken wij gewoon door.

Peter Garstenveld, Hoofdredacteur Misset Horeca

peter.garstenveld@reedbusiness.nl

Andere columns van Peter Garstenveld:

Reageer op dit artikel