artikel

Een perfect bokbiertje

Horeca

Bokbier is het populairste seizoensbier dat Nederland kent. Een perfect geschonken of getapt glas van dit donkere herfstbier is een lust voor het oog.

Een perfect bokbiertje

Of bokbier nou van het fust of uit de fles afkomstig is, voorop staat dat de glazen schoon moeten zijn. Voor een perfect getapt bokbier: Spoel het glas. Laat het glas goed uitdruipen. Tap het glas in één vloeiende beweging vol. Eén keer afschuimen. Perfect!.

Ook bokbier uit de fles kan er, mits goed geschonken, fraai uitzien. Spoel het glas goed, laat het even uitdruipen en zet het glas op het tapblad. Giet het flesje krachtig, in één keer, leeg. Meteen afschuimen.
Top slot: bokbier smaakt het beste op een temperatuur tussen de zes en tien graden C. En heeft u na het seizoen bokbier over? Geen punt. Wie bokbier koel en donker bewaart, zal een jaar later aangenaam verrast worden.

Reageer op dit artikel