artikel

Elftal verpakkingstips

Horeca

Tip 1 Patat-, snack- en saladebakjes zijn er in veel maten en soorten. Vraag om advies van uw groothandel, want een afgemeten verpakking voor elk product kan kostenbesparend werken en ook qua presentatie een hoop goeds doen. Tip 2 Er zijn cups van 15 cc inhoud tot 950 cc inhoud. In de praktijk worden meestal […]

Elftal verpakkingstips

Tip 1

Patat-, snack- en saladebakjes zijn er in veel maten en soorten. Vraag om advies van uw groothandel, want een afgemeten verpakking voor elk product kan kostenbesparend werken en ook qua presentatie een hoop goeds doen.

Tip 2

Er zijn cups van 15 cc inhoud tot 950 cc inhoud. In de praktijk worden meestal alleen cups van 125 en 250 cc gebruikt, waardoor het portioneren van sauzen moeilijk is. Zoek naar het juiste cupjes zodat beter geportioneerd wordt en niet onnodig veel weggeven wordt.

Tip 3

Gebruik saladebakjes met deksel. Met een deksel blijft de salade langer vers en kunt u verder vooruit werken. Dit voorkomt onnodige belasting in de piekuren, waardoor de klant sneller wordt bediend. Bovendien kunnen de klaargemaakte slaatjes in de vitrine worden gepresenteerd. Immers: zien doet verkopen.

Tip 4

Sla, voordat u een snack in de verpakking doe, even de olie of het vet af. Olie/vet heeft een temperatuur van circa 180 graden, terwijl de verpakking vaak maar tot 90 graden celcius kan verdragen. Dit kan leiden tot vervorming en lekkage.

Tip 5

Heel veel verpakkingsmateriaal kan bedrukt worden. Een goede uitstraling van de cafetaria wordt mede bepaald door een mooie herkenbare verpakkingslijn.

Tip 6

Gebruik uw draagtas als reclamedrage. Druk er een actie op af. En waarom zou uw snackzakken niet laten bedrukken en gebruiken als strooifolder?

Tip 7

Zorg dat de inkoop van verpakkingsmaterialen afgestemd is op uw assortiment en de omvang van uw verkoop. Te grote voorraden leggen veel beslag op uw ruimte en beïnvloeden uw liquiditeitspositie nadelig.

Tip 8

Richt uw acties op kinderen, want zij zijn de klanten van de toekomst en bepalen vaak waar snacks gekocht worden. Disposableleveranciers hebben vaak een uitgebreid assortiment menuboxen voor kinderen.

Tip 9

Let bij uw inkoop van disposables en verpakkingen op de verhouding van de prijs en de kwaliteit. Goedkoop blijkt ook hier vaak duurkoop.

Tip 10

Thematisch aankleding van uw zaak is bepalend voor een goede sfeer en trekt consumenten. Te denken valt hierbij aan materiaal dat in het teken staat van kerst, pasen, zomer, herst en winter.

Tip 11

Een uitgekiend assortiment menu’s zorgt voor een hogere bezoekfrequentie in de cafetaria. Een goede en aantrekkelijke verpakking zorgt ervoor dat de menuklant herhaald terugkomt.

Reageer op dit artikel