artikel

Energiezuinig

Horeca

Een nieuwe optie bij het in hoogte verstelbare terrasscherm Café au Lä is een ondoorzichtig 13 cm hoog contragewicht, voor een zo open mogelijke sfeer en maximale transparantie op het terras.

Energiezuinig

Vanwege het succes van de in 2010 geïntroduceerde timer voor led-verlichting in parasols, start de Bredase firma nu ook met bewegingssensoren voor de heaters. Zij schakelen aan zodra iemand op het terras plaatsneemt. Energiezuinig dus. Naar verwachting is dit accessoire leverbaar in de tweede helft van 2011 op zowel nieuwe als bestaande VN-Plu-parasolsystemen.

Naast de horeca in de binnensteden vindt Café au Lä steeds meer toepassing op drijvende terrassen of langs winderige waterkanten. Café au Lä biedt dan een robuuste en transparante bescherming tegen regen en wind. Het gelaagde glas is namelijk 3 mm dik. Een andere branche zijn luxe jachten en cruiseschepen, waar bijvoorbeeld de rvs hoogglansgepolijste parasol Plu Nautiq wordt geplaatst.

Een winterterras voor de après-ski werd onlangs gebouwd bij restaurant Zerodix in het mondaine Zwitserse Crans-Montana. Met vier Glatz-parasols van 30 m2 per stuk en met in hoogte verstelbare terrasschermen. De parasol, ingebouwd in de buitenbar, heeft een liftinstallatie, zodat hij boven de bar te openen is. Vervolgens laat men de lift zakken, zodat de parasol de normale doorloophoogte bereikt en weer aansluiting krijgt bij de andere parasols en terrasschermen.

www.vn-plu.com; www.zerodix.ch

Reageer op dit artikel