artikel

Espressobar als startpunt

Horeca

De landbouwuniversiteit Wageningen staat aan het begin van een grootscheepse vernieuwing en up-grading van de restauratieve voorzieningen. Een espressobar is het eerste tastbare resultaat.

Espressobar als startpunt

De LU Wageningen is gefuseerd met DLO, wat staat voor Dienst Landbouwkundig Onderzoek. Inclusief DLO telt de LU momenteel ruim 4000 studenten en ongeveer 6000 medewerkers. De catering bij de 6 locaties van DLO is uitbesteed. De 12 LU-locaties hebben hun eigen restauratieve dienst, die sinds een jaar in handen is van een nieuw hoofd restauratieve voorzieningen, Davies Thomas.
Binnen een strategisch huisvestingsplan van de LU heeft Thomas de opdracht de restauratieve voorzieningen tussen nu en vijf jaar volledig te moderniseren en te up-graden. Die verjongingskuur begint op de locatie Dreijen, waar 1000 studenten en 400 LU-medewerkers studeren en werken. De start van die eerste fase is gemaakt, in de vorm van een espressobar. Uiteindelijk moet de genoemde strategische huisvesting leiden tot een viervoudig, restauratief product. Naast de espressobar zijn dat een uitgebreide automatenservice, een kiosk en een service center. Het service center zal een bedrijfsrestaurant omvatten en het zal diensten aanbieden als boodschappen- en wasserijverzorging, kapper, meeneemmaaltijden en dergelijke.

Andere functie
Dreijen beschikt over twee kantines, in twee verschillende gebouwen, met bij elkaar 230 zitplaatsen, die tot op heden van 9.00 tot 14.00 open waren. Buiten lunchtijd bestonden de verstrekkingen in die kantines voor 75% uit koffie en thee. Sinds de komst van de koffiebar is de functie van die kantines veranderd. De openingstijden zijn teruggebracht tot lunchtijd en alle niet-lunchtaken zijn overgenomen door de espressobar, die nu hét trefpunt is van locatie Dreijen.
De espressobar bevindt zich in het zogeheten gebouw 16, dat binnen de LU, als ook binnen het eerder genoemde strategische huisvestingsplan van de LU, een speciale plaats inneemt. Gebouw 16 werd recent volledig gerenoveerd en beschikt onder andere over een multifunctionele zaal (collegezaal, congreszaal, tele-vergaderzaal) met een daarbij gelegen foyer, die uitkomt op de hal/entree. Het geheel is zo ontworpen dat het ook geschikt is voor allerhande gelegenheden waarbij catering een rol speelt.
Als men gebouw 16 via de hoofdingang binnenkomt, stuit men direct op de espressobar. Davies Thomas spreekt van hét trefpunt van de LU.

Reageer op dit artikel