artikel

Euro I.C.E door met ijsmachines Carpigiani

Horeca

Wisselaar Fastfood heeft de importeursrechten van zelfpasteuriserende Coldelite softijs- en milkshakemachines overgenomen van Euro I.C.E Nederland. Wisselaar brengt de apparatuur, geproduceerd door de Carpigiani-groep in Italië, onder eigen naam op de Nederlandse markt. Euro I.C.E. concentreert zich in het vervolg op import, levering en onderhoud van Carpigiani-machines.

Euro I.C.E door met ijsmachines Carpigiani

‘De levering van Coldelite past in onze strategie om een aandeel te verwerven in het segment van zelfpasteuriserende ijsmachines’, zegt managing director Jankees Rovers van Wisselaar. Tot dusver vermarktte het bedrijf alleen softijsapparatuur van het Amerikaanse Electro Freeze. ‘Deze niet zelfpasteuriserende machines moeten vaker eigenhandig worden schoongemaakt. Vooral arbeidskosten die hierin een rol spelen, zetten de populariteit van deze apparatuur onder druk. Hoewel pasteuriseren altijd invloed heeft op de smaak, kiezen ondernemers derhalve steeds meer voor zelfreinigende apparatuur. Zij kunnen dan eenvoudiger inspelen op aspecten van hygiëne en voedselveiligheid.’

Wisselaar is door de Carpigiani-groep benaderd om in Europees verband de verkoop van Colddelite op zich te nemen. Rovers: ‘Het Italiaanse concern ziet in ons een partij die al bijna een kwart eeuw op professionele wijze softijs en milkshakes in conceptvorm vermarkt. Met de overeenkomst zien zij mogelijkheden om het ijsconcept van Coldelite verder uit te bouwen op de Europese markt.’

Directeur Teun Loonen van Euro I.C.E., een dochtermaatschappij van de Carpigianigroep, noemt de overname ‘vervelend’. Hij toont echter begrip. ‘Wisselaar maakt onderdeel uit van de internationale bedrijvenholding Autobar en weet als geen ander hoe je je conceptmatig in de markt beweegt. Met deze stap heeft de Carpagiani-groep de mogelijkheid om haar marktaandeel nog verder te vergroten.’

Volgens Loonen heeft de overname voor de klanten van Euro I.C.E. geen gevolgen. ‘Alle door ons geleverde en nog te leveren Coldelite-machines kunnen voor wat betreft onderhoud blijven rekenen op de dienstverlening van onze serviceorganisatie Euro Tech. Maar verder spitsen wij ons nu toe op apparatuur van het merk Carpigiani. Om dit te benadrukken zetten we de activiteiten voor de Nederlandse markt binnenkort voort onder de noemer Carpigiani Nederland’, aldus Loonen.

Reageer op dit artikel