artikel

Feiten en fabels over katers

Horeca

Hoe u aan een kater komt is wel duidelijk, maar hoe komt u ervan af? Hierover doen de wildste verhalen de ronde. Rauwe eieren en een portie bananen zouden bijvoorbeeld moeten helpen. Daarom de feiten en fabels over het voorkomen en genezen van katers op een rij.

Feiten en fabels over katers

De kater te lijf
Rauwe eieren, zwarte koffie en een Bloody Mary, helpt het wel of niet?
Feiten
Fabels

Een kater voorkomen
Helpt het om voor het drinken een ‘laagje voer’ aan te leggen of is vooral veel water drinken de oplossing?
Feiten
Fabels

Wat is een kater?
Een avond stevig doorgedronken en wat blijkt, de voornaamste oorzaak voor een kater zijn uitdrogingsverschijnselen! Alcohol stimuleert namelijk de vochtafdrijving en het zorgt ervoor dat de nieren veel water verbruiken. Het resultaat: droge mond, vermoeidheid en een slap gevoel. De bekende hoofdpijn en het trillerige gevoel zijn het resultaat van een giftige stof genaamd, asceetaldehyde. Deze komt vrij wanneer het lichaam de alcohol afbreekt. En doordat alcohol het maag- en darmvlies irriteert is misselijkheid ook een gevolg van te veel alcohol drinken.

Reageer op dit artikel