artikel

Feuille de brique

Horeca

Feuille de brique, afkomstig uit Frankrijk, wordt in Nederland steeds meer gebruikt. Het is deeg op basis van water, bloem en een klein beetje zout. Je kunt het vergelijken met filodeeg. Het is alleen wat taaier en steviger, waardoor het breder toepasbaar is.

Feuille de brique

Je kunt er dezelfde dingen mee doen als met filodeeg: buideltjes maken, vullen, frituren of bakken in de oven. Je kunt ook rondjes bestrijken met eiwit, suiker en nootjes er overheen strooien en ze bakken in de oven tot een lekker krokante bodem voor ijs of een mousse.

Ook voor een snelle decoratie is feuille de brique erg geschikt omdat je het eenvoudig in alle mogelijke vormen kunt knippen. Knip bijvoorbeeld stroken, bestrijk ze met eiwit en doe er een beetje poedersuiker en/of nootjes overheen en bak die af in de oven. Gebruik eventueel een flexipan matje om de stroken in golfjes te bakken. Zet wel de ventilator uit, anders liggen de dunne en uiterst lichte deeglapjes zo achter in de oven.

Reageer op dit artikel