artikel

Finalisten ‘Lekkerste Broodje’ bekend

Horeca

Zalm was hét populaire beleg dit jaar tijdens de halve finale van ‘Het Lekkerste Broodje 2001’. Deze vond plaats op 27 november bij groothandel Hanos in Amsterdam. Van de negentien halve finalisten gebruikten er zes zalm en vier een andere vissoort of zeevruchten

Finalisten ‘Lekkerste Broodje’ bekend

‘Misschien spelen de deelnemers in op de trend van gezond, licht en minder vlees’, gist Han Wonink, praktijkjurylid en vertegenwoordiger van sponsor Hanos. ‘Daarbij heeft juryvoorzitter Johan van der Weerd zich vorig jaar tijdens de wedstrijd laten ontvallen dat er zo weinig met vis werd gedaan. Misschien hebben de deelnemers daar goed naar geluisterd.’
Van de twaalf deelnemers aan de finale zijn er wederom drie afkomstig van HMS Host op Schiphol, Richard Theisen en Wilma Roegiers die de afgelopen jaren telkens de finale haalden en hun collega Jose Perez Ruiz, die vorig jaar niet door de halve finale kwam.

Roode Vos
Gary Feingold oprichter van muffin- en bagelketen Gary’s Muffins uit Amsterdam haalde ook de finale, net als Richard Jacobsen van grand café Gooiland in Hilversum. Michel Vrielink won de wedstrijd in 1999 voor cafetaria de Roode Vos in Goor. Nu zit hij in de finale namens ’t Ampt van Nijkerk, met zijn collega Martijn Uljee. De Roode Vos zit tevens in de finale, dankzij eigenaresse Angela Stevense, die ook vorig jaar de finale bereikte.

Per ongeluk
Dit is niet de enige cafetaria onder de finalisten, ook Kwalitaria De Schelp in Roelofarendsveen zit in de finale, met medewerker Raimon van Leeuwen. Jack Heijkoop van Gasterij den Dis in Bladel en Wouter Zuurmond van Ketje’s Mix in Den Haag, twee lunchrooms, haalden ook de finale. Tenslotte een clandestiene finalist: Nicole Keydener had namens het Academisch Ziekenhuis Maastricht eigenlijk in de halve finale catering moeten zitten, maar verschijnt op 8 november ‘per ongeluk’ tussen de horecafinalisten. Deze twaalf nemen het op tegen de winnares van 2000, Astrid Jacobs van De Bijenkorf in Den Haag. Zij komt tijdens de finale met het broodje (Of d’r een) Engeltje. Ook dit broodje bevat zeevruchten, zo verklapt de receptuur.

Reageer op dit artikel