artikel

Fish and chips

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg ovenfrites 500 g kibbeling 1 eetlepel Mexicaanse kruiden 6-8 eetlepels(yoghurt)mayonaise citroensap 1 eetlepel fijngehakte dille of bieslook bakpapier Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw van 4 grote stukken bakpapier (30 x 40 cm) rechthoekige bakjes met een opstaande rand van ca. 6-8 cm, zet de hoeken met […]

Fish and chips

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 kg ovenfrites
 • 500 g kibbeling
 • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
 • 6-8 eetlepels(yoghurt)mayonaise
 • citroensap
 • 1 eetlepel fijngehakte dille of bieslook
 • bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw van 4 grote stukken bakpapier (30 x 40 cm) rechthoekige bakjes met een opstaande rand van ca. 6-8 cm, zet de hoeken met paperclips vast. Zet de bakjes op een bakplaat en vul ze met ovenfrites. Bak de frites ca. 10 minuten in de oven. Verdeel dan de kibbeling over de bakjes. Strooi de Mexicaanse kruiden erover.

Bak de fish and chips in nog ca. 8 minuten knapperig bruin. Roer in een schaaltje de mayonaise met enkele druppels citroensap en dille door elkaar. Zet de bakjes met fish and chips op vier borden en geef de citroenmayonaise er apart bij. Lekker met doperwtjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 kg ovenfrites
 • 500 g kibbeling
 • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
 • 6-8 eetlepels(yoghurt)mayonaise
 • citroensap
 • 1 eetlepel fijngehakte dille of bieslook
 • bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vouw van 4 grote stukken bakpapier (30 x 40 cm) rechthoekige bakjes met een opstaande rand van ca. 6-8 cm, zet de hoeken met paperclips vast. Zet de bakjes op een bakplaat en vul ze met ovenfrites. Bak de frites ca. 10 minuten in de oven. Verdeel dan de kibbeling over de bakjes. Strooi de Mexicaanse kruiden erover.

Bak de fish and chips in nog ca. 8 minuten knapperig bruin. Roer in een schaaltje de mayonaise met enkele druppels citroensap en dille door elkaar. Zet de bakjes met fish and chips op vier borden en geef de citroenmayonaise er apart bij. Lekker met doperwtjes.

Reageer op dit artikel