artikel

Flageolets in pompoennestjes

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram pompoen
  • zout,peper
  • nootmuskaat
  • 100 gram bacon
  • 300 gram gare flageolets
  • 2 eetlepels geraspte kaas
Flageolets in pompoennestjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen klein. Kook de stukjes gaar in weinig water met zout in 15-20 minuten. Roer of stamp de pompoen tot puree. Breng de pompoenpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over een grote of twee eenpersoons ovenvaste schaaltjes. Bak de bacon knapperig en bruin in een droge koekenpan. Verkruimel de bacon en meng dit met de flageolets. Schep de flageolets op de pompoen, strooi de geraspte kaas erover en bak het gerecht 15 minuten in de oven.

Reageer op dit artikel