artikel

Fleur de sel molen

Horeca

Een gewone molen, zou je op het eerste gezicht zeggen. Het bijzondere er aan is echter dat je er fleur de sel in kunt malen. Dat hoef je in een normale molen niet te proberen, want fleur de sel is vochtig. Een normale molen loopt al gauw vol als je er een product in maalt dat enigszins vochtig is.

Fleur de sel molen

Door het speciaal geconstrueerde keramische maalwerk heb je daar in deze molen geen last van.Fleur de sel is overigens het beste (maar ook het duurste) zout dat er is. Het wordt gewonnen in verdampingsbassins aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Ook het ‘gewone’ keukenzout komt daarin door verdamping en kristallisatie tot stand. Op het water komt echter tevens een vliesje te liggen. Dat is fleur de sel, een zacht smakende enigszins krokante zoutsoort met een lichte viooltjesgeur. Het wordt voorzichtig van het water geschept. Een uiterst tijdrovend en precies werkje want het vliesje is maar heel dun en je moet een behoorlijke oppervlakte afgrazen voor een pondje zout. Vandaar dat fleur de sel zo duur is.

Reageer op dit artikel