artikel

Focaccia panini

Horeca

Plat brood is al een tijdje populair in Nederland volgens het Voorlichtingsbureau Brood. Voor deze zomer voorspelt de instantie dat focaccia, het Italiaanse, platte boerenbrood, trendy is. Het brood is sappig dankzij het gebruik van olijfolie in het deeg. Ook zorgt de olijfolie voor een mooie gele kleur. Na het bakken wordt het deeg ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met zeezout en kruiden als rozemarijn. Focaccia is te serveren als bijgerecht, als borrelhapje maar ook als sandwich.

Focaccia panini

Snijd voor 2 personen 1 bol mozzarella in plakken. Giet een blikje tonijn op olie af. Snijd 2 focacciabroodjes overlangs open. Bedruppen de snijvlakken met olijfolie extra vierge en leg de plakken mozzarella op de onderkanten van de broodjes en verdeel de tonijn met 1 eetlepel fijngehakte verse Italiaanse kruiden, 1 eetlepel kappertjes en 4 zwarte olijven in plakjes erover. Maal er zeezout en zwarte peper boven en leg de bovenkant van de focacciabroodjes erover. Serveer ze diagonaal doorgesneden op een bedje van gemengde groene sla of in een servetje.

Reageer op dit artikel