artikel

Frans stokbrood met paté

Horeca

Stokbrood was het eerste buitenlandse brood dat hier, al 25 jaar geleden, vaste voet aan de grond kreeg. Stokbrood is al bijna gewoon, maar geeft nog steeds dat echte vakantiegevoel. Ideaal voor knapperige sandwiches.

Frans stokbrood met paté

Ingrediënten voor 1-2 personen
1 klein stokbrood
2 eetlepels gepelde walnoten
25 g zachte boter
1 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel basilicum, fijngehakt
1 theelepel citroensap
zout, versgemalen peper
6 blaadjes lollo verte
100-150 g grove paté

Hak de walnoten fijn. Roer in een kommetje de boter met de walnoten, abrikozenjam, basilicum, citroensap en zout en peper naar smaak door elkaar. Snijd het stokbrood overlangs door en bestrijk de snijvlakken met de notenboter. Scheur de blaadjes lollo verte in stukken en verdeel ze over de onderkant van het stokbrood. Snijd de paté in plakjes en leg ze op de sla. Leg de bovenkant van het stokbrood er weer op.

Bereidingstijd: 10 minuten

Morgen het recept voor Spaanse pan con tomate.

Wil je nu nog meer broodrecepturen bekijken?Ga dan naar www.brood.net
De site van het Voorlichtingsbureau Brood.

Reageer op dit artikel