artikel

Franse boule met warm gerookte zalm

Horeca

Ingrediënten
1 ongesneden Franse boule
5 eetlepels olijfolie
150 g haricots verts
250 g warm gerookte zalmmoten
2 bosuitjes
2 tomaten
6 zwarte olijven
150 g gemengde (rocket)salade
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel Dijonmosterd
zout
versgemalen zwarte peper

Franse boule met warm gerookte zalm

Bereiding
Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak deze in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd de boontjes in drieën. Kook de boontjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water.

Verdeel de zalmmoten in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven klein. Klop in een kom de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de gemengde salade met de boontjes, tomaat, uiringetjes en olijven er luchtig door. Meng ook de stukjes zalm en het gebakken brood erdoor. Schep de salade in het uitgeholde brood. Serveer direct en snijd het gevulde brood aan tafel in punten.

Reageer op dit artikel