artikel

Franse knoflook-broodsoep

Horeca

IN de mediterrane keuken wordt brood vaak gebruikt als bindmiddel voor warme en koude sauzen en in de soep. Deze traditionele Franse soep wordt ook vaak geserveerd als heledere bouillon met sneetjes brood erin.

Franse knoflook-broodsoep

Ingrediënten voor 4 personen
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kippen- of kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood

Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep. Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe. Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden. Strooi de gruyère en peterselie erover. Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.

Bereidingstijd: 25 minuten

Reageer op dit artikel