artikel

Frietje Bon Appétit

Horeca

Met patat, rijst, aardappelpuree of op stokbrood. Er zijn genoeg combinaties mogelijk met de specialiteit van het huis van cafetaria Bon Appétit in Rijsbergen. De meeste klanten prefereren echter frites, vandaar de naam: ‘Frietje Bon Appétit’.

Frietje Bon Appétit

Bon Appétit bestaat uit gebakken stukjes varkensvlees met uien. Dit wordt afgeblust met ketjapsaus voor ‘een zoet-pittige smaak’. Deze specialiteit ontsproot uit creativiteit van de eigenaren, vader en zoon Van Es. ‘We hebben allebei een verleden als kok’, vertelt Edwin van Es (foto). ‘We zijn graag creatief bezig in de keuken. Daar ontstaan deze creaties.’

Frietje Bon Appétit staat nu zo’n twee jaar op de menukaarten van de cafetaria. ‘We verkopen aardig wat porties’, vertelt Van Es. ‘Mensen kunnen het meenemen in een bakje zoals op de foto of kunnen het in menuvorm op bord krijgen. Dan wordt het natuurlijk aangekleed met gemengde salade. We verkopen per maand zo’n zestig liter Bon Appétit.’

Een Frietje Bon Appétit kost 3,40 euro. Er zit volgens Van Es niet veel meer marge op dan op reguliere snacks. ‘Het zal qua kostprijs goedkoper zijn. Als je echter de tijd gaat tellen die je kwijt bent aan het maken, dan zal het weinig uitmaken. Het belangrijkste van een specialiteit is volgens mij echter dat je je daarmee kunt onderscheiden van je collega’s.’

En daar is cafetaria Bon Appétit erg bedreven in. Zo claimt Van Es alle snacks in huis te hebben. Dat zijn er inmiddels meer dan 140. ‘Als een klant een snack weet die wij niet hebben, en dan praat ik over het product en niet over merken, dan zorg ik dat we ook die kunnen aanbieden. Ik ben momenteel bezig om mijn sauzenassortiment flink uit te breiden. Ik heb inmiddels 30 soorten in huis.’

Andere eigen gerechten zijn onder meer Boem Boem Bali (soort hete kip) en Broodje Bolero (broodje met gekruid varkensvlees).

Reageer op dit artikel