artikel

Fruitsalade met Hoegaarden witbier

Horeca

Wat is er lekkerder dan in de zomer op een terras zitten met een witbiertje? Deze week is het misschien wat minder lekker weer, maar de zomer maak je natuurlijk ook zelf. Met een zomers recept bijvoorbeeld, waar toch weer witbier in zit! Zonniger kan het niet, met een fruitsalade met Hoegaarden witbier.

Fruitsalade met Hoegaarden witbier

Ingrediënten voor 4 personen
200 gram aardbeien
twee rijpe peren
twee perziken
zes rijpe abrikozen
twee eetlepels vers citroensap
drie flesjes koud Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl)
een takje citroenmelisse
vier plakjes sinaasappel

Bereiding


De kroontjes van de aardbeien verwijderen en in plakjes snijden. De peren schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. De perziken schillen en abrikozen schillen, pitten verwijderen en in plakjes snijden. Het fruit in een mengkom doen en het vers citroensap door het fruit roeren. De mengkom een uur in de koelkast plaatsen. Het fruit verdelen over diepe borden en het koude bier erover schenken. Garneren met enkele blaadjes citroenmelisse en plakjes sinaasappel. Prijs van een flesje Hoegaarden witbier (flesje van 30 cl): 0,52 euro (landelijke advies horecaprijs).

Morgen op deze plek een recept voor Zeewolffilet met een saus van krab, grijze garnalen en Leffe Blond.
Wilt u meer bierrecepten lezen? Ga dan naar ‘Alles over…Bier’ of naar de site van biercuisine.

Reageer op dit artikel