artikel

Functioneel design

Horeca

Bloomix-glaswerk is een combinatie van functie en design. De dubbelwandige glazen houden de inhoud lang warm of koud. Bovendien komen drankjes mooi tot hun recht in zo’n glas.

Functioneel design

Tussen de dubbele wanden van de uit Oostenrijk afkomstige glazen zit een isolerende luchtlaag. Die zorgt ervoor dat de inhoud warm blijft wanneer die warm moet zijn en koud wanneer die koud moet zijn. Dankzij dit thermo-effect blijft de buitenwand altijd hanteerbaar. Het borosilicaatglas is 1,1 millimeter dik; het verdraagt hoge temperatuurschommelingen zonder kapot te springen. Het glas is desondanks licht, krasvast, heeft een hoogglanslook en is vaatwasserbestendig. Daardoor gaat het materiaal lang mee en is het geschikt voor gebruik in de horeca, aldus importeur Paul Heerkens.

Er zijn dubbelwandige glazen voor alle soorten dranken: van thee en koffie tot wijn en cocktails. Daarnaast zitten in het assortiment verschillende soorten karaffen, thee- en koffiepotten, pitchers en wijnkoelers. Ook voor toetjes of kleine gerechten zijn er verschillende glazen en coupes verkrijgbaar.

Alle glazen zijn te voorzien van logo’s of motieven. Deze worden tussen de twee wanden aangebracht. Het glaswerk wordt met de hand gemaakt en met de mond geblazen. Daardoor kan Bloomix ook glazen ontwikkelen die voldoen aan specifieke wensen van klanten.

Bloomix, Oisterwijk. Tel. (013) 522 90 33. www.bloomix.nl.

Reageer op dit artikel