artikel

Gado Gado

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
100 gram bloemkool
100 gram winterwortel
100 gram sperziebonen
100 gram gesneden kool
50 gram taugé
2 dl kant-en-klare pindasaus
1 krop sla
1 tomaat
3 hardgekookte eieren
gefruite uitjes (fruitjes)
kroepoek
200 gram rijst

Gado Gado

BereidingswijzeKook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was alle groenten en laat ze uitlekken. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snij de geschilde winterwortel in plakjes en de sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin achtereenvolgens de bloemkool, wortel, sperziebonen en de gesneden (groene)kool circa 3 minuten.

Laat de groenten in een vergiet uitlekken. Doe de taugé in en zeef en schenk er kokend water over. Maak intussen pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bekleed een schaal met blaadjes sla. Leg de gekookte groenten en taugé hierop. Verdeel hierover de in plakjes gesneden tomaat en ei. Schenk de pindasaus erover. Bestrooi met gefruite uitjes en stukjes kroepoek. Serveer de rijst er apart bij.

Tip: voor niet vegetariërs: lekker met geroosterde saté, neem in dit geval 1 hardgekookt ei.

Reageer op dit artikel