artikel

Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus

Horeca

Ingrediënten4 roodbaarsfilet (ca. 150 g elk)15 ml. sojasaus2 grote gele paprika’s1 sjalotje75 ml. olijfolie 1½ dl medium dry sherry of witte vermout1½ dl visfond of visbouillon2,5 gr. tijm125 ml slagroomzout, versgemalen peper1 krop andijvie of 1 struikje thai tsai 45 gr. bloem BereidingswijzeSpoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze […]

Gebakken roodbaarsfilet met gele paprikasaus

Ingrediënten
4 roodbaarsfilet (ca. 150 g elk)
15 ml. sojasaus
2 grote gele paprika’s
1 sjalotje
75 ml. olijfolie
1½ dl medium dry sherry of witte vermout
1½ dl visfond of visbouillon
2,5 gr. tijm
125 ml slagroom
zout, versgemalen peper
1 krop andijvie of 1 struikje thai tsai
45 gr. bloem

Bereidingswijze
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met een halve eetlepel sojasaus. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Snipper het sjalotje. Verwarm in een wijde pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de paprika en sjalot zachtjes aan. Voeg de sherry, visfond en tijm toe en kook het geheel op matig hoog vuur in tot de helft van het vocht verdampt is. Pureer de paprika met vocht met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de slagroom erdoor en kook het geheel nog ca. 5 minuten in tot een mooi gebonden saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was intussen de andijvie en snijd de bladeren in repen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de andijvie in ca. 3-4 minuten gaar. Schep er een halve eetlepel sojasaus door. Wentel de roodbaarsfilets door de bloem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de filets in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege. Schep de paprikasaus op vier warme borden. Leg de roodbaarsfilet in de saus en schep de andijvie op de roodbaarsfilet. Lekker met pommes duchesse. Wijntip: Rosé Côtes de Provence.

Reageer op dit artikel