artikel

Gebakken schorseneren met champignons

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:
400 gram schorseneren
2 eetlepels azijn
2 eetlepels melk
zout
150 gram champignons
klontje margarine of boter
1-2 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)

Gebakken schorseneren met champignons

BereidingswijzeSchil de schorseneren met een dunschiller.Doe eventueel plastic handschoenen aan. Leg de geschilde schorseneren direct in een bak met water waar een scheut azijn aan is toegevoegd. Snij de schone wortels in stukken van 5 centimeter en kook deze in een pan met water, zout en een scheut melk in circa 20 minuten gaar.

Maak de champignons ondertussen schoon en snij ze in vieren. Laat de schorseneren uitlekken in een vergiet. Verhit de margarine of boter in een (hapjes)pan en bak de champignons even aan. Doe de schorseneren ook in de pan en laat de groenten met de tomatenpuree en de fijngeknipte verse of de gedroogde dragon circa 10 minuten zachtjes bakken.

Tip: je kunt ook de schorseneren eerst circa 20 minuten in de schil koken, daarna afspoelen met koud water en de schil eraf stropen. De schil laat dan gemakkelijk los.

Reageer op dit artikel