artikel

Gebonden wijnsauzen

Horeca

Gebonden wijnsauzen zijn sauzen met als basis een rode of witte wijn. Hier kunnen allerlei smaakstoffen zoals suiker, kaneel en/of vanille, likeuren en garnituren zoals krenten, rozijnen en amandelen in worden verwerkt. De saus binden we met aardappelzetmeel of maïzena. Roer deze bindmiddelen wel eerst even los met een scheutje koude wijn.

Gebonden wijnsauzen

Gebonden wijnsauzen zijn warm en koud te serveren bij zoete nagerechten. De sauzen kunnen afgedekt in de koelkast ongeveer een week bewaard worden. Neem telkens een schone lepel wanneer je een gedeelte van de saus gebruikt om te voorkomen dat de voorraad bederft.

Roer de saus voor gebruik even goed door zodat het garnituur, dat naar de bodem is gezonken, zich goed vermengt met de saus.

Reageer op dit artikel