artikel

Gebruik het beste visgereedschap

Horeca

Voor de meeste visgerechten heeft u geen speciaal keukengerei nodig. Wel is het zeer aan te bevelen om vis te bakken in een koekenpan die u alleen gebruikt voor visgerechten. Handig is het om een ovale visbakpan te nemen. Deze is ook geschikt voor het bakken van hele vissen.

Gebruik het beste visgereedschap

Kies bij het kopen van een vispan voor een koekenpan, visbakpan of wok met een goede antiaanbaklaag. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat u vis ook zonder al te veel vet kunt bakken, zonder dat de filets aan de pan blijven kleven. Voor het keren van visfilets gebruikt u een brede, platte spatel of speciale visschep. Hieronder vindt u meer handig keukengerei voor het bereiden van vis.

Vispincet

Met een vispincent kunt u heel gemakkelijk kleine graatjes uit de vis verwijderen. Ook na het bereiden van visfilets is dat nog mogelijk met de achtergebleven graatjes.

Oestermes

Een oestermes is een stomp, kort mest met aan beide kanten een snijdend lemmet. Dit mes is uitermate geschikt voor het openen van oesterschelpen.

Visklem

De visklem is een scharnierend rooster waar u hele vissen of filets tussen kutn klemmen om ze bijvoorbeeld op de barbecue te grilleren. In zo’n klem kunt u de vissen makkelijk omdraaien zonder dat de vis blijft vastplakken aan het barbecuerooster. N.B. Vet de visklem van tevoren in.

Fileermes

Lang flexibel en scherp mes dat makkelijk meebuigt met de vorm van de vis en de graten.

Reageer op dit artikel